February 10, 2011

malam jumaat :: pagi jumaat

di parking keta
R&R jejantas sg buloh
saya sangat marah hari ni. sangat tensen!! (pic sblh tak m'gambarkan saya sgt marah ye, sebab mmg suka bgmbar hehehe) Alkisahnya apabila  kami (me, hubby & auji) terpaksa menumpang di R&R jejantas sg buloh utk mandi manda. terpaksalah hidup nomad sekejap mencari sumber air..Gggrrrrrrrrr. (naik tanduk dah ni)..sangat marah. sangat sedih. sangat geram..  sebabnye air kat rumah kena potong. bil air bln ni hanya RM8.00 ++. sangatlah murah oke. bukan kami tak bayar air. tapi ada manusia yang jahat. peringkat makcik dah okeh! cepat-cepat la insaf. dia dipertanggungjawabkan jadi org tgh utk uruskan rumah sewa. tapi apa yg dia buat adalah songlap duit sejak tahun 2009. tak bayar maintainance fee. total tunggakan RM2100.00 ++. sangat banyak. dah byk kali dapat dapat notis dan dah inform pun pasal ni kepada org jahat berkenaan. atas tindakan drastik pihak pengurusan indah condominium, prima damansara telah memutuskan belakan air. nasib access card nk masuk gate tak kena blok. kalau tak, abeh la savoc phc kt luar kondo..  so mlm jumaat kami bernomad di R&R sg buloh. mandi. makan. sembahyang. rasa mcm musafir pulak. auji mummy sangat baik. tido nyenyak dalam stroller. sgt memahami keadaan mummy & abah. sayang auji! pagi jumaat kami ~6.00-6.20 sekali lagi ke situ utk tujuan sama. pagi-pagi dengan kesuntukan masa juga, rasa kepala serabut.. ayg mintak maaf by.. bila tensen, emosi pun merepek-repek.. dan tengahari tadi, saya dah settle kan 1/3 bayaran tunggakan setelah tuan rumah dah masukkan duit semalam.siap kena sign surat aku janji sebab nk byr tunggakan secara ansuran.. so kesimpulannya. janganlah percaya pada org luar. apatah lagi bila melibatkan duit muit ni..harap org jahat itu mendapat balasan dia & berubah jadi baik. dah la makan duit org. cakap besar & suka menipu pula tu.haihh..sangat geram.oklah sekian saja. harap maklum. 

p/s: cakap dgn hubby, pancaroba rumahtangga. org lain buat jahat, kita mangsanya.. susah senang kita bersama ya hubby..

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Love notes