June 17, 2010

36 weeks

16.6.2010 antenatal checkup di hosp selayang seperti tarikh appointment.. finding kali ni xjangka pula. dokter ckp saiz baby kurang & amniotic fluid kurang. xbape cntek masa scan tu.. then, undergo droppler scan. tgk aliran darah ke baby tru umbilical artery. alhamdulillah. everything fine. normal range & buat CTG. normal result. syukur.. debar2 juga masa buat tu. takot keputusan xbape nk bagus.. and lastly, dokter decided cukup 37weeks nanti terus induce labor..so 22.6.2010 akan admit wad. . haih. mmg xsangka bsalin awal. ingat plg awal pun 38 mmgu. . dan sekarang buat apa2 yg patut utk last preparation nk deliver. Ya Allah. semoga baby di dalam ni dipelihara olehMu. semoga tiada sebarang komplikasi pada baby dan mummy nye. dipermudahkan sepanjang proses kelahiran dan semuanya..

June 07, 2010

my baby coming soon

Ni sedikit sebanyak persediaan utk si intan payung mummy & abah. stroller beli nanti bila da besar sket ye. =)














  Preparation for baby & mummy Mark
 Diaper changing:
1. diapers /
2. wipes /
3. nappy ointments/cream /
4. changing pad /
5. liquid disinfectant container /
6. tissue /
 Bathing:
1. towel /
2. wash cloths /
3. johson's shower gel/soap/shampoo /
4. bath tub /
5. cotton buds /
6. bath sponge/towel /
7. roll cotton /
 Cloth dressing:
1. cloths /
2. mitten & booties/socks /
3. Johnson's body lotion/oil/powder /
4. bedung/napkin /
5. barut /
6. baby hat /
 Feeding:
1. mummy nursing bra /
2. feeding bottles /
3. milk /
4. mummy breast pump /
5. milk store bottles /
6. thermos /
7. breast pad /
 Others:
1. baby comforter set /
2. play gym/mat /
3. safety toys/rattle /
4. baby beg carrier /
5. baby rocker/bouncer/car seat /
6. nail clipper /
7. kotex /
8. baby stroller

06.06.2010


cepatnye rasa. tut tut dah setahun kan by. kita sebagai suami isteri tercinta. rasa mcm baru smlm dok excited gile cari barang-barang nak tunang wat hantaran. tengok2 kaler hantaran sama hijau plak. saje je xnk gtau warna hantaran dr pihak laki.. dok rasa lagi semangat preparation nk majlis kawen. abeh pusing satu ipoh tu. kononnya nk tema pinky whitey. ala-ala princess gitu .... Alhamdulillah. Allah permudahkan urusan kita. amin.. dah bergelar pun Isma Liza Mohd Isa isteri kepada Asrizal Abdul Rahman yg macho lagi hensem =)
ingat lagi setiap hujung minggu, mesti savvy hitam WRH smpai dpn umah sewa. walau apa pun, mesti sampai juga.. sebab sorang dok flora damansara, sorang dok tanjung rambutan. macam ni la rutin selama  6 bulan kita sbg weekend husband & wife.. ya. satu pengorbanan yang sangat tabah. dlm hati ni teringin dan berharap sgt2 nk mcm suami isteri lain. dok serumah. isteri gosokkan baju suami, masakkan utk suami dan segala2 nya utk suami tercinta.. tp apakan daya, jarak menghadkan  semuanya. dan suami pun xputus2 berusaha cari kerja2 kosong di perak.  tp rezeki kita bukan di perak . walau apa pun, Allah maha adil. 6.10.2009 confirm positif upt. pregnant?? . Waahh!! betapa syoknya time ni. Da nk jadi mummy rupanya. Tapi.. abah dia jauh kt sana. sedih bila ingatkan ni. 3 bulan pertama mummy alah mengandung.muntah-muntah.  Jenuh abah dia kena bg sokongan moral tenangkan mummy yg  dok asek menangis ni..  thank you hubby. love you very2 much!  So mummy kena kuat semangat  dan bersabar kerana dlm perut ni ade permata hati kita. a very2 special gift from god for us.. Alhamdulillah.. januari  2010 dpt juga transfer ke sg buloh. pengorbanan yg berbaloi-baloi terasa nikmatnya. Thank you Allah.
dah 6 bulan pindah sini kita dok serumah. saat paling bernilai dan berharga. Amin.. hajat tercapai.. syukur. segalanya kita buat sama-sama dan setahun kita kawin ni, bahagia sangat. tak sangka dah nk bersalin pun. perut pun da semakin besar melebar.. mcm teletubies dah kan =) terima kasih by. byk melayan kerenah ayg yg suka jalan-jalan. suka merajuk. suka sangat beli barang dan baju baby. smpai da penuh satu almari.. dan sekarang ni sedang menunggu kelahiran intan payung kesayangan kita dgn penuh debaran dan diiringi doa supaya dipelihara baby dlm perut, kesihatan baby & mummy , dimurahkan rezeki, semakin hari semakin kuat kasih cinta kita dan kekal hingga ke akhir hayat..amin~  kasih, sayang, cinta ayg sampai menutup mata..
HAPPY 1st ANNIVERSARY
with love
Asrizal & Isma Liza

June 06, 2010

ku bahagia

Terima kasih hubby . . .


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Love notes